Nieuws

27-10-201675 nieuwe pleeggezinnen voor Juvent

Week van de pleegzorg, 29 oktober t/m 6 november!

Sinds de start van de landelijke campagne ‘Super gewone mensen gezocht!’ in 2015 groeide het pleegouderbestand van Juvent met zo’n 75 gezinnen. Inmiddels heeft Juvent verspreid over heel Zeeland bijna 500 pleeggezinnen. Tijdens de Week van de Pleegzorg (29 oktober t/m 6 november) staan organisaties landelijk stil bij het belang van het thema.

 

Pleegzorg in Zeeland
,,Pleegouders zijn nog steeds hard nodig. Dat is landelijk gezien het geval, maar ook in Zeeland. Een goede match tussen het kind en een gezin is essentieel. Om een kind zoveel mogelijk in de eigen omgeving te houden, is het noodzakelijk dat we verspreid over heel Zeeland voldoende plaatsingsmogelijkheden hebben. Wij krijgen gemiddeld zo’n 2 aanvragen per week. Er blijkt vooral veel vraag naar gezinnen voor de wat oudere kinderen (vanaf 9 jaar) en pubers. Ook worden vaker pleeggezinnen gezocht voor meerdere kinderen uit één gezin (broertjes en zusjes) of voor kinderen met complexere problematiek. Dergelijke specifieke vragen maken een match gecompliceerder. Uitbreiding van ons bestand blijft nodig”, vertelt Andrea Klap, manager pleegzorg bij Juvent.

Week van de pleegzorg

,,Voor ons is het tevens het moment om de pleeggezinnen extra in het zonnetje te zetten door iets speciaals te doen voor hen. Wat zij doen voor een kind is zeker niet vanzelfsprekend.” Tijdens de Week van de pleegzorg wordt ook overal in het land stilgestaan bij het belang van het thema. In de actieweek bijvoorbeeld eten Zeeuwse wethouders mee bij pleeggezinnen thuis en alle Zeeuwse bibliotheken, onderwijsinstanties en verenigingen in Zeeland helpen mee met de werving van nieuwe pleegouders. Kijk voor alle lokale en landelijke activiteiten op www.weekvandepleegzorg.nl.

Pleegzorgdag Pieters Media
Als aftrap van de actieweek organiseerde sponsor Pieters Media (Groede/Goes) afgelopen weekend een dag om pleeggezinnen van Juvent te verrassen. Pleegvaders kwamen met hun (pleeg)zonen naar de Kunstwei in Wolphaartsdijk voor een hele dag ravotten, hutten bouwen en vuur maken. Wethouder Derk Alssema van de Gemeente Goes was aanwezig om van gedachten te wisselen met de pleegvaders en om pleegzorg nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Informatieavonden Pleegzorg
Juvent verzorgt dit najaar op meerdere locaties in Zeeland informatieavonden over pleegzorg. Op 15 november in Middelburg, 23 november in Terneuzen en op 8 december in Goes! Meer info op www.juvent.nl bij de agenda of vraag informatiepakket aan via de campagnewebsite www.supergewonemensengezocht.nl.  

 

©Foto Pieters Media

< Terug naar overzicht