Nieuws

28-08-2017Symposium "Pleegzorg - Op tijd en op maat" 26 september

Op 26 september organiseert Juvent samen met Pleegoudersupport Zeeland, SGJ Pleegzorg van Timon en William Schrikker Pleegzorg speciaal voor zorgprofessionals het pleegzorgsymposium "Op tijd en op maat” in de Raadszaal van Gemeente Borssele te Heinkenszand.

Als jeugdzorgprofessional heeft u ongetwijfeld wel eens te maken gehad met een kind dat tijdelijk -of voor langere tijd- niet thuis kon wonen. Vaak wordt zo’n kind dan opgevangen door familie of vrienden en als dat niet lukt, in een pleeggezin. Een kind plaatsen bij bekenden gaat vaak goed. Toch kan het ook voorkomen dat er specifieke opvoedvragen aan bod komen en extra hulp nodig is bij ontwikkelproblemen. De inzet van pleegzorg kan dan wenselijk zijn. Pleegzorg is mooi, maar complex. Hulp moet tijdig en afgestemd op de behoeftes worden ingezet om zo’n gewoon mogelijke gezinssituatie te creëren.

Voor wie
Professionals in de toeleiding tot jeugdhulp zoals bijvoorbeeld gebiedsteams, Intervence en Centra Jeugd en Gezin.

Programma

•           U gaat met pleegouders in gesprek en maakt kennis met de praktijk.

•           Pleegzorgaanbieders en pleegouders laten u kennismaken met pleegzorg, en de mogelijkheden om pleegzorg op maat in te zetten voor kinderen en jongeren.

•           U gaat in gesprek met hulpverleners en leert over vormen van pleegzorg en de mogelijkheden om pleegzorg al vroeg te betrekken. Of na 18 jaar.

•           Met een bijdrage van Mariska de Baat MSc, onderzoeker bij het Nederlands Jeugdinstituut, expertise o.a. effectiviteit en kwaliteit van pleegzorg.

 
Waar

Raadszaal gemeente Borsele - Stenevate 10, 4451 KB Heinkenszand


Wanneer
Dinsdag 26 september 15.00 tot 17.00. Inloop vanaf 14.30.

 

Aanmelden
Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel graag even aanmelden via deze link.

 

Dit symposium wordt georganiseerd door Pleegoudersupport Zeeland, Juvent, SGJ pleegzorg van Timon, William Schrikker Pleegzorg, en mogelijk gemaakt door de gemeenten Zeeland. De gemeenten in Zeeland dragen pleegzorg en dit initiatief een warm hart toe.

< Terug naar overzicht