Nieuws

14-11-2016Week tegen de Kindermishandeling 14 t/m 20 november!

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik organiseert van 14 t/m 20 november voor de 4e keer de Week tegen Kindermishandeling. Met de Week tegen Kindermishandeling vraagt de Taskforce aandacht voor het thema en dat is hard nodig!

Cijfers
In Nederland worden er jaarlijks zo'n 119.000 kinderen mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas.


Eén persoon kan een leven veranderen

Om het aantal mishandelde kinderen terug te dringen, is ieders inzet nodig. Iedereen die met kinderen en hun ouders in contact staat, kan de cirkel van geweld waaraan een slachtoffer van geweld bloot staat, doorbreken. En dan gaat het niet alleen om professionals, zoals zorgverleners, onderwijzers, gemeentebestuurders en politie. Iedereen in de buurt van mishandelde kinderen kan signalen opmerken en in actie komen. Ook familieleden, vrienden, buren of sportgenoten dus.

 

In de Week tegen Kindermishandeling - van 14 t/m 20 november - doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Eén persoon die in actie komt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen. Voorheen heette de Week tegen de Kindermishandeling de Week van Kinderen Veilig. Kijk voor alle activiteiten in jouw regio op www.weektegenkindermishandeling.nl

Op de Facebookpagina van Juvent wordt in deze week extra aandacht gegeven aan deze week.

< Terug naar overzicht