...zoekt een pleeggezin

Spoed 26-04-2017

PLEEGZORG GAAT NIET OVER KINDEREN, het gaat over gezinnen!  Aan het eind van de lente verwachten Hans en Saskia hun eerste kindje. Dat vindt vooral Saskia spannend, en allebei de aanstaande ouders geven aan dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken straks. We zoeken daarom voor hen een steungezin, dat het leuk vindt om deze jonge mensen te helpen en met hen samen te werken. Bijvoorbeeld door zo nodig één of misschien meer periodes beschikbaar te zijn voor volledige opvang van hun kindje. Door in ieder geval het ‘adresje achter de hand’ te zijn, als het even nodig is. Door áls het kindje in het steungezin verblijft, heel regelmatig samen met ouders het kindje te badderen, te knuffelen en te voeden. Hen help de signalen van hun kindje te leren herkennen, en er passend op te reageren. Maar ook door ouders de ruimte te geven om als het goed gaat, helemaal zelf voor hun kindje te zorgen. Ouders vinden het allerbelangrijkste dat er goed voor hun kindje wordt gezorgd en willen daar graag in leren van het steungezin. Voordoen, samendoen, positieve feedback en complimenten, en handen op de rug als het mogelijk is.

Het gezin wat we zoeken woont in ieder geval in Zeeuws-Vlaanderen (liefst Terneuzen!), is niet al te druk en er kan altijd iemand thuis zijn. We gaan graag in gesprek met mensen die hier warm voor lopen! Bel Jacqueline Lepoeter, 06 22 52 30 34 of mail naar jlepoeter@juvent.nl .    

 

Spoed 03-04-2017

Voor eind april zoeken we een pleeggezin voor 2 broers van 15 en 16 jaar waar ze kunnen blijven tot aan zelfstandigheid. Het zijn in principe lieve rustige jongens, die wel aan het puberen zijn (veel gamen, onzorgvuldig met spullen omgaan) Op school gaat het op dit moment wat minder omdat ze hier weinig voor willen doen.

De jongens willen graag bij elkaar blijven, en in verband met school zou een gezin in de buurt van Goes ideaal zijn.

Naast gamen, houden beide jongens van voetbal. Ze kunnen goed met huisdieren omgaan, alhoewel één van de twee allergisch lijkt voor katten. Eén keer in de twee weken hebben deze jongens contact met hun moeder, wat goed verloopt.

De hulpverleners die betrokken zijn bij deze jongens geven aan dat ze vooral een warme omgeving en liefde nodig hebben. Wie wil deze jongens een fijne plek bieden waar ze naar zelfstandigheid toe kunnen groeien? Mail dan naar cspleegzorg@juvent.nl

 

22-03-2017

Job (12 jaar) heeft erg veel negatieve ervaringen opgedaan in zijn leven. Is telkens teleurgesteld in volwassenen, m.n. mannen. Job is een aardige en vriendelijke jongen,  is onzeker en heeft moeite met zijn impulsbeheersing, ook kan hij angstig zijn. Veranderingen vind hij lastig. Hij heeft behoefte aan vaste rituelen en heeft graag de controle, hij kan bepalend zijn.

Job houdt van voetballen, hij doet dit op een lager niveau, maar met veel plezier.

Job zou graag in een pleeggezin willen gaan wonen in de buurt van zijn broertjes in gemeente Reimerswaal of Borsele.

Welk stevig gezin zonder of met oudere kinderen wil Job de structuur, duidelijkheid en genegenheid geven die hij nodig heeft.

Meer weten over Job? Bel of mail naar Anja van de Steenoven 06-53748592, avandesteenoven@juvent.nl

 

22-02-2017

De mama van Robert (2 ½ jaar) staat er alleen voor in de opvoeding. Ze wil graag een steungezin waar Robert regelmatig een weekend mag komen logeren en ook af en toe een paar uur tussendoor terecht kan. Robert is een vrolijk en enthousiast jongetje als hij zich op z’n gemak voelt. hij is fan van sinterklaas, van kleien, knippen en buitenspelen. Zijn spraak loopt nog wat achter waardoor hij moeilijk te verstaan is.

Omdat Robert nog erg jong is, zal er niet meteen gestart worden met weekendplaatsing maar zal er een rustig kennismakingstraject zijn.

Voorkeur: Terneuzen of omgeving.

Bel of mail naar Jacqueline Lepoeter voor meer informatie, 06 22 52 30 34 / jlepoeter@juvent.nl.

Update 02-03-2017

We hebben al een paar reacties gehad op de vraag voor Robert, maar hebben nog geen match. Dus….

Update 22-03-2017:  we onderzoeken op dit moment 2 serieuze opties.

 

17-01-2017

voor Jadhzia (7) zoeken we een pleeggezin in Goes of omgeving (Zuid-Beveland). Hoelang is nog onduidelijk, maar we verwachten dat het langer dan een paar maanden zal duren voordat ouders hun leven weer zodanig op de rails hebben dat  ze de zelf de zorg voor hun kinderen weer aankunnen. Jadhzia is een meisje met een flinke achterstand, zowel op leergebied (speciaal onderwijs) als op verschillende andere gebieden. Zo vindt ze het nog moeilijk om zichzelf bezig te houden. Dat betekent, dat we voor haar een stevig pleeggezin zoeken waar eventuele andere kinderen flink wat ouder zijn dan Jadhzia: deze dame doet alles na wat een ander kind dat qua leeftijd dicht bij haar zit, doet, en dat blijft niet lang leuk! Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over Jadzhia. Ook de leuke kanten horen? Bel of mail naar Jacqueline Lepoeter, 06 22 52 30 34 / jlepoeter@juvent.nl.

Update 02-03-2017

de vraag voor Jadhzia staat even ‘on hold’: recente ontwikkelingen maken dat het misschien toch mogelijk is om op korte termijn terug naar huis te gaan. Dat zou natuurlijk het allerfijnste zijn, we hopen dan ook dat we over een paar weken kunnen melden dat de vraag voor Jadhzia vervalt.

Update 22-03-2017: behalve de mogelijkheidterug naar huis wordt nu ook een mogelijkheid in het netwerk onderzocht. Doordat de situatie van het pleeggezin recent is gewijzigd, kan het pleeggezin niet veel langer voor Jadhzia blijven zorgen. Dus: wanneer ze nog niet terug naar huis kan en het netwerk toch niet kan bieden wat ze nodig heeft, is er een ander pleeggezin nodig. OOK PLEEGGEZINNEN BUITEN GOES OF OMGEVING: GRAAG REACTIE!

 

Jimmy (12) woont op een groep, maar wil liever gewoon in een gezin wonen. Hij zou het leuk vinden als daar meer kinderen wonen, en als er dan ook nog een hond zou zijn…. Voorkeur voor regio Walcheren, maar dat is geen eis. Welk pleeggezin, met of zonder hond, mag ik meer vertellen over Jimmy? 

Update 17-01-17:  omdat Jimmy al zolang op een pleeggezin wacht en de reacties die we tot nu toe hebben onderzocht geen match opleverden, gaat onze werver Benthe speciaal voor Jimmy ‘op jacht’ : ze gaat d.m.v. kindgerichte werving actief op zoek naar een gezin dat speciaal voor Jimmy pleeggezin wil worden. We laten de vraag voor hem hier staan, want wie weet of dat gezin nu net deze website bezoekt…..  Iedereen die meer wil weten over Jimmy, waar hij goed in is, wat hij moeilijk vindt en hoe zijn favoriete pleeggezin er uit ziet kan contact opnemen met Benthe Sommen via telefoon of mail:  06 236 050 06  / bsommen@juvent.nl . Jimmy en Benthe wachten!

Update 8-03-2017: We hebben een mogelijke match gevonden! Wordt vervolgd..

Update 26-04-2017: Jimmy gaat binnenkort verhuizen naar zijn nieuwe pleeggezin. We wensen hem veel geluk toe!

 

Aspirant-pleegouders die deelnemen aan het Kim!-programma: jullie kunnen rechtstreeks contact opnemen met je eigen trainers om meer informatie te krijgen over één of meer kinderen. Nog niet met het oog op plaatsing, maar wel om je in te leven in welke vragen er op je af kunnen komen als pleegouder.

 

U bent nog geen pleegouder, maar u wordt wel geraakt door wat u hierboven leest?

 

Misschien is deelname aan het Kim!-programma een optie voor u, of wilt u over één specifiek kind met ons verder praten? Mail naar cspleegzorg@juvent.nl of bel tijdens kantooruren naar 1 van de matchers/Kim!-trainers:

 

Anja van Steenhoven  06 53 74 85 92                             

Jacqueline Lepoeter    06 22 52 30 34

Fatima Goncalves       06 22 52 30 58                                 

Karin Bastemeijer       06 53 74 87 44