...zoekt een pleeggezin

 

 

NIEUWE VRAGEN 20-06-2017:

 

SPOED: STEUNGEZIN GEVRAAGD omgeving Goes

Baby’s zijn schattig, maar soms ook slopend! Bernard is een jongetje van 7 maanden dat rechtstreeks vanuit het ziekenhuis in pleegzorg is geplaatst. Slapen is nog geen favoriete hobby van hem. Vooral ’s nachts is hij vaak wakker en heeft dan even aandacht nodig, overdag slaapt hij soms ook maar 1 uurtje. Welk gezin wil af en toe wat nachtrust opofferen voor Bernard, door hem een dag en nacht op te vangen, zodat zijn pleeggezin wat bij kan tanken?

Om te beginnen liefst a.s. weekend J. Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58  / fgoncalves@juvent.nl  of ons algemene nummer: 0118 63 28 55.     

 

Dit voorjaar stond een poosje de vraag naar een weekendpleeggezin voor Robert (2 ½)  op deze plek. er was een gezin voor hem gevonden, maar….. moeder is inmiddels verhuisd naar het eiland Tholen! Daarom opnieuw de vraag, maar nu  dus op dat eiland. Robert woont alleen met z’n mama, en dat is voor mama best een opgaaf. Zij heeft er behoefte aan om de zorg voor haar zoontje regelmatig even aan een ander te kunnen over laten, zodat ze zelf kan bijtanken. Robert wordt aan het eind van de zomer 3 jaar. Hij is fan van Sinterklaas en houdt van buiten spelen. Een gezin met andere kinderen en/of pleegouders die het leuk vinden om regelmatig voor te lezen en Robert zo wat te stimuleren in zijn spraak zou niet alleen fijn zijn voor mama, maar ook goed voor Robert. Wist u trouwens dat bij weekendvragen zoals deze niet geldt dat er verschil van leeftijd moet zijn met andere kinderen in het pleeggezin? en ziet u mogelijkheden? Bel of mail naar Jacqueline: 06 22 52 30 34 of jlepoeter@juvent.nl .

 

Rami is een 12 jarige jongen die momenteel op een groep van Juvent woont.

In de weekenden woont hij bij zijn moeder, samen zijn ze uit hun land van herkomst naar Nederland gevlucht vanwege oorlog. We zoeken voor Rami een pleeggezin waar hij door de weeks mag wonen, zodat hij in de weekenden bij moeder kan zijn. Rami is een lieve jongen die houdt van gezelschap en gezelligheid. Als het niet gaat zoals hij wil kan hij boos of verdrietig worden. Hij houdt van sportieve activiteiten, van muziek maken en is gek op dieren. Hij is gelovig en moeder hoopt op een christelijke gezin voor Rami. Meer informatie bij Fatima: 06 22 52 30 58  / fgoncalves@juvent.nl  of ons algemene nummer: 0118 63 28 55.     

 

Voor Quincy en Thirza, tweelingzusjes van 5,  zoeken we een opgroeiplek waar ze samen groot mogen worden. De meisjes hebben al veel meegemaakt en hebben daardoor hechtingsproblematiek ontwikkeld. Ingewikkeld: Quincy is vaak verdrietig en bang en aan de ene kant zoekt ze nabijheid en troost, aan de andere kant is ze bazig, vindt ze het moeilijk om het gezag van haar opvoeders te accepteren-laat staan dat ze zich kan toevertrouwen aan hen. Thirza wil vooral graag zelf de regie houden. Beide meisjes zijn normaal begaafd maar door hun problemen hebben ze meer nodig dan regulier basisonderwijs kan bieden.  We zoeken voor hen een stevig en rustig pleeggezin dat daarmee om kan gaan en (eventueel) open staat voor extra ondersteuning.  De meisjes zijn op hun eigen manier een ‘setje’, de één hangt meer aan de ander als omgekeerd. Bel of mail naar Jacqueline: 06 22 52 30 34 of jlepoeter@juvent.nl

 

Elise van 6 heeft ondanks haar jonge leeftijd al geleerd dat je er niet altijd op kunt rekenen dat de grote mensen voor je zorgen, zij heeft juist in haar jonge leventje al voor de jongere kinderen in haar gezin gezorgd! Nu zoeken we een gezin voor haar, waar ze niet opnieuw de oudste maar juist zelf de kleinste is, zodat ze hopelijk meer toekomt aan haar eigen ontwikkeling en kind mag worden.  Dat zal nog een lange weg zijn voor haar! Elise huilt vaak, is ze snel overprikkeld en heeft moeite met emotieregulatie.  In combinatie met haar aandachtvragende en claimende gedrag (vastklampend) is Elise een uitdaging voor een pleeggezin dat goed voor zichzelf kan zorgen, veel geduld heeft en  . Op school gaat het goed met Elise, ze kan goed meekomen en ook het contact met de andere kindjes loopt goed. Bel of mail naar Jacqueline: 06 22 52 30 34 of jlepoeter@juvent.nl

 

(vraag geplaatst  08-05-2017)

Jos van 8 jaar zoekt een pleeggezin waar hij langere tijd mag wonen en de ruimte krijgt om zijn verdriet om bepaalde gebeurtenissen te verwerken.

Liefst in regio Walcheren, maar aan de rand van de Oosterschelderegio (Lewedorp etc) zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn.

Vrolijke enthousiaste jongen, behulpzaam als hij het leuk vind. Aan de andere kant is hij ook erg aanwezig en druk, wil graag alle exclusieve aandacht voor zichzelf. Hij is angstig om alleen te zijn.

Zoeken een stevig pleeggezin wat duidelijkheid en structuur kan bieden. Geen jongere kinderen, is dan dominant en jaloers. Oudere kinderen kan, maar pas vanaf 15/16 jaar.

Maakt soms spullen van anderen kapot. Op school doet hij dit niet.

Hij heeft humor en is een slimme jongen, hij kan verbanden leggen en stelt vragen.

Zelf vindt hij een speelveldje vlakbij belangrijk en wil hij graag zijn familie blijven zien!

Wie wil meer weten? Neem dan contact op met Benthe Sommen via telefoon 06 23 60 50 06 of via email bsommen@juvent.nl.

Update 13-06-2017: de vraag voor Jos heeft nog geen reacties opgeroepen, we hopen dat die alsnog komen!

 

(vraag geplaatst  16-05-2017)

We zoeken 2 fijne pleeggezinnen,  waarschijnlijk voor wat langere tijd. Het betreft 2 broers; Leon van 12,5 en Zach van 11. De jongens hebben een zwaar verlies meegemaakt.

Voor Zach hopen we dat hij in de buurt van school en vriendjes kan blijven en zoeken we daarom een gezin in de omgeving Middelburg- Zuid, Arnemuiden, Nieuwland. Voor Leon mag het ook wat verder zijn, bv Goes en omstreken maar dan liefst met bus of trein in de buurt.

Korte omschrijving Zach:

Zachtmoedig, lief, muzikaal, nu gespannen en onzeker en kan dit overschreeuwen en niet altijd de waarheid vertellen. Hij hoopt zelf op een pleeggezin met een huisdier.

Korte omschrijving Leon:

Intelligente jongen, van zichzelf vrolijk, mogelijk ADHD. Momenteel als gevolg van alle gebeurtenissen van slag, wat zich uit in passief gedrag thuis en moeite op school.

update 20-06-2017: voor Zach  zijn we in gesprek met een pleeggezin, voor Leon hebben we nog geen reacties.

reactie of meer informatie? mail of bel naar Fatima: fgoncalves@juvent.nl of 06 22 52 30 58.

 

(vraag geplaatst  28-04-2017)

PLEEGZORG GAAT NIET OVER KINDEREN, het gaat over gezinnen!  Aan het eind van de lente verwachten Hans en Saskia hun eerste kindje.

update 20-06-2017:  hieperdepiep hoera: afgelopen weekend is de dochter van Hans en Saskia geboren! De vraag voor een steungezin heeft diverse reacties opgeroepen, en er is inmiddels een pleeggezin gevonden dat in nauwe samenwerking met ouders de zorg voor dit kindje gaat delen. We wensen het prinsesje toe dat ze volop kan profiteren van het beste van beide werelden.

 

(vraag geplaatst  01-05-2017)

Abel is een zachtmoedig, lief en muzikaal kind dat net 11 jaar is geworden. Binnen is hij niet zo actief, tv en gamen zijn belangrijke bezigheden voor hem. Gelukkig speelt hij wel graag buiten, op stap de natuur in. Abel ligt goed bij andere kinderen, er komen vaak vriendjes voor hem aan de deur. Op school gaat het redelijk, hij heeft eigenlijk ondersteuning nodig bij zijn huiswerk en op dit moment wordt gedacht dat hij mogelijk dyslectisch is.  We zoeken voor Abel een perspectiefbiedend pleeggezin op Walcheren, liefst omgeving Middelburg. Omdat Abel uit een groot gezin komt en de andere kinderen ook in pleegzorg (gaan) wonen, moet het pleeggezin waar hij gaat wonen er rekening mee houden dat er behalve oudercontact ook af en toe contact met broers en zussen bij hoort als Abel bij je woont. Meer weten? Bel of mail Fatima: 06 22 52 30 58 of fgoncalves@juvent.nl .

update 20-06-2017: voor Abel zijn we in gesprek met een pleeggezin buiten Walcheren, omdat nog niet zeker is dat hij hier ook echt kan gaan wonen, en omdat we nog steeds hopen voor hem dat het lukt pm een plekje dichter bij ouders te vinden, zijn nieuwe reacties nog steeds welkom.

 

(vraag geplaatst  01-05-2017)

Leander is een knul van 8 jaar waarvoor we een opgroeiplek zoeken, liefst in Zeeuws-Vlaanderen. Papa en mama van Leander zijn beperkt en dat heeft veel invloed gehad op de manier waarop Leander tot nu toe groot is geworden. Hij heeft thuis geleerd om zijn zin te krijgen. Zo heftig als hij zich thuis kan gedragen, zo’n timide jongetje zien ze op school. Op school loopt hij wel achter, mogelijk zal onderzocht worden of Leander beter op zijn plek is op het speciaal onderwijs. Omdat de situatie thuis te onveilig was geworden heeft Leander tijdelijk bij familie gewoond. Verder praten over de vraag voor dit kind?

Bel of mail Anja: 06 53 74 85 92  of avandesteenoven@juvent.nl (27-06 terug van vakantie). 

update 20-06-2017: Het bleek op de langere termijn toch te ingewikkeld voor zijn familie om Leander in het gezin te hebben naast het eigen drietal, daarom was het noodzakelijk hem over te plaatsen. Dit is echter opnieuw een tijdelijke plek, terwijl we echt een opgroeiplek zoeken voor Leander. Ook reacties uit andere delen van Zeeland zullen we daarom serieus onderzoeken!

 

Aspirant-pleegouders die deelnemen aan het Kim!-programma: jullie kunnen rechtstreeks contact opnemen met je eigen begeleiders om meer informatie te krijgen over één of meer kinderen. Nog niet met het oog op plaatsing, maar wel om je in te leven in welke vragen er op je af kunnen komen als pleegouder.

 

 

U bent nog geen pleegouder, maar u wordt wel geraakt door wat u hierboven leest?

 

Misschien is deelname aan het Kim!-programma een optie voor u, of wilt u over één specifiek kind met ons verder praten?

Mail naar wvmpleegzorg@juvent.nl[1]  of bel op werkdagen tussen 12.00 en 17.00 uur naar onze bureaudienst op 0118 63 28 55 of  naar 1 van de matchers:

 

Anja van Steenoven            06 53 74 85 92                             

Benthe Sommen                    06 23 60 50 06

Fatima Goncalves                 06 22 52 30 58

Jacqueline Lepoeter              06 22 52 30 34


[1] Door naamswijziging van onze afdeling in ‘Werving-Voorbereiding-Matching Pleegzorg’  is ook ons e-mailadres vanaf 01-05-2017 gewijzigd. E-mail naar ons voorgaande e-mailadres (cspleegzorg@juvent.nl) wordt voorlopig nog doorgeleid.